La bona entesa dels grups es reflecteix en el ple municipal

Política

La proposta de pacte de l'equip de CiU a la resta de grups municipals, encara que no acabi fructificat, s'ha fet sentir al ple d'aquest vespre en què tots els punts s'han aprovat per unanimitat amb una sola excepció: l'abstenció del regiro de PSC  en la moció que demanava la retirada de les subdelegacions del govern de l'estat a Catalunya.

La majoria de punts de l'ordre del dia eren pràcticament de tràmit i el debat ha estat força distès durant tota la sessió, cosa que ha permès que tots els punts anessin aprovant-se sense problemes i amb mínimes discussions entre govern i oposició.

A l'inici del ple s'ha presentat la nova interventora municipal, Núria Josa, i s'han presentat diversos decrets d'alcaldia entre els quals la liquidació del pressupost del 2012; l'alcalde que ara també és regidor d'hisenda ha presntat aquesta liquidació dient que tal i com havia avançat el seu antecessor Sergi Baulida, demostrant una bona tendència de l'Ajuntament i "no estem malament" amb un endeutament del 84% que puja al 105% si no es tenen en compte els organismes públics.

Des de l'oposició, el regidor d'ERC; Josep Hernandez ha posat en dubte aquest pronòstic, tota vegada que ha dit que o havien tingut temps d'analitzar la informació rebuda abans d'encertar-se la sessió i ha dit que "hi ha unes dades marcadament optimistes que no crec que ho siguin tant".

Altrament, des de l'oposició també s'ha lamentat que lincrement del preu de la llar d'infants(de 138 a 158 euros al mes) s'hagi fet sense consultar-ho i han demanat que es fessin reunions prèvies per temes com aquest, petició que l'alcalde ha dit que tindria em compte.

No a les delegacions del govern espanyol
El ple ha aprovat amb l'abstenció del regidor del PSC que s'eliminessin les delegacions del govern a Catalunya, "ja que són obsoletes, inoperants i buides de contingut". Miquel Àngel Chamorro ha dit que estava força d'acord en la moció però que s'abstenia per què la presentava l'Associació de Municipis per la Independència "una entitat que té uns objectius que no comparteixo".

El ple ha acabat amb un record a Jordi Frigola, expresident de l'Associació de Veïns, mort recentment, i un desig de gaudir d'una bona Festa Major.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article