A l'escola Aldric, "una alzina per la pau"

Cultura

Avui al migdia s'ha dut a terme al pati de l'Aldric l'acció "Plantem la Pau", impulsada pels Amics de la UNESCO de Girona. Els alumnes han plantat una alzina al jardí del col·legi aprofitant el Dia Mundial del Medi Ambient. 


L'alcalde Enric Bagué ha assistit a aquest acte ple de simbolisme i ha ajudat als nens del CEIP Aldric a plantar un arbre molt característic de Cassà, l'alzina. 

L'acció "Plantem la Pau" que s'ha dut a terme avui a les dotze al jardí del col·legi Aldric és una més de les iniciatives que la ONG Amics de la UNESCO de Girona ha tirat endavant al nostre poble en els últims mesos. 

Dolors Reig, presidenta de l'Organització, ha iniciat els parlaments davant dels alumnes i professors assegurant que "avui aprofitem el Dia Mundial del Medi Ambient per lligar-lo amb una acció per la pau. Aquesta alzina que heu plantat avui simbolitza compromís i l'heu de cuidar perquè creixi i es faci forta igual com s'han d'enfortir les accions per acabar amb la violència arreu món".

Reig també ha plantejat a l'alcalde la possibilitat de "fer a Cassà una 'avinguda de la pau' aprofitant que ja tenim arbres plantats en llocs molt simbòlics del poble com el Parc Art".

La Directora del CEIP Aldric, Alba Abulí, ha engrescat als nens a fer-se seu aquest nou arbre i ha promès als Amics de la UNESCO de Girona que "cuidarem aquesta alzina cada dia amb molt d'amor perquè es faci gran i forta i simbolitzi el nostre compromís amb la pau".

L'acte s'ha tancat amb una lectura de poemes per part del poeta gironí Lluís Lucero, que ha llegit fragments de Mercè Rodoreda i obres seves, i la cassanenca Carme Muñoz, que ha dedicat uns versos molt bonics a l'alzina i al poble de Cassà. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article