Miquel Àngel Chamorro: "A les llistes del 2011 hi havia gent més capacitada que jo per encapçalar la candidatura"

Parlem amb el regidor del PSC Miquel Àngel Chamorro

Política

El regidor del PSC de Cassà de la Selva Miquel Àngel Chamorro ha anunciat que no tornarà a encapçalar les llistes del 2015, tot i que seguirà treballant per al partit del qual és militant. Chamorro assegura a Cassà Digital que el nomenament del proper cap de llista dependrà del "compromís que cadascú hi pugui dedicar".


L'únic regidor del PSC del consistori cassanenc actual no repetirà en les properes municipals del 2015.  En declaracions a Cassà Cassà Digital, Miquel Angel Chamorro ha mostrat la seva voluntat de fer un pas enrere i d'ajudar a formar una "renovació i rejuveniment" del partit al nostre poble, assegurant que el PSC "està pagant a tot Catalunya la seva indefinició, però el partit és molt necessàri al poble i no s'ha de llançar la tovallola sinó rectificar i seguir endavant". Ara, el partit posarà fil a l'agulla per buscar i reunir a "cinc o sis persones" que encapçalin el nou projecte, i "d'aquestes persones en sortirà el cap de llista, que despendrà del compromís que cada un pugui adquirir i del temps que ells tinguin disponible"

Amb 63 anys i amb una llarga etapa dedicada a la política municipal, el regidor socialista creu que "8 anys comandant les llistes en un municipi ja són molts, ara li toca a un altre seguir treballant pel poble essent la cara visble del partit".

Chamorro i el PSC van tenir un paper destacat en l'anterior legislatura formant govern amb ERC i Alternativa. D'aquella etapa valora que "vam treballar molt i tan amb l'Aureli (ALT) com amb en Carles (ERC), amb en Xavier Romero sempre a disposició i al meu costat, i es van fer moltes coses bé i d'altres de malament, però van ser quatre anys positius".

En canvi, en les últimes eleccions el PSC va perdre protagonisme a l'Ajuntament i Miquel Àngel Chamorro és actualment l'únic regidor representant del seu partit. Ell pensa que "vam pagar tots els plats trencats del tripartit, les crítiques van ser per nosaltres. Esquerra sembla que en va sortir beneficiada, mentre que nosaltres ens vam veure severament castigats". A més, el regidor pensa que "vam tocar fons al poble, no crec que tornem a treure tants pocs vots, va ser una gran davallada"

"Un tripartit amb SI seria impossible"
Chamorro va formar govern amb ERC i Alternativa i, segons assegura, "ho tornaria a fer perquè comparteixo la filosofia i la idea de treball conjunt i al servei del poble"  però, en canvi, creu amb el grup de Solidaritat i el seu cap de llista "no seria possible", ja que "no comparteixo la seva manera de treballar i de fer les coses, més aviat en sóc mollt contrari". Per tant, no seria viable un nou tripartit a Cassà de la Selva "si de mi depengués"

Si a la consulta, no al sobiranisme
Miquel Àngel Chamorro és militant del Partit Socialita de Catalunya des de fa anys i també es mulla si fa falta en els temes nacionals. Es declara "federalista" i creu que és "fonamental que es deixi votar a la gent i decidir el seu futur". A més, Chamorro recorda que "el PSC de Cassà fa anys que va presentar una moció pel dret a decidir, vam ser els primers, i encara segueixo pensant que és un dret fonamental i hi estic a favor". Ara bé, "no estic a favor de l'independentisme. Respecto profundament als que hi estan a favor però jo no votaria pel sobiranisme"

Comentaris

En Yogui Cassà de la Selva
2.

El Sr. Chamorro i els pocs votants del PSC que queden a Cassà no cal que s'hi escarrassin perquè a les properes eleccions municipals no tindran prou vots per aconseguir representació a l'Ajuntament.

Miquel Àngel Chamorro i Mediano Cassà de la Selva
1.

Vull fer tan sols una petita precisió. Queda reflectit a l'entrevista "que si de mi depengués no es formaria un nou tripartit (ERC-SI-PSC). Això seria així (hipòtesi que no pot donar-se ja que no em presentaré en les properes MUNICIPALS) per la gran distància que hi ha en els idearis del PSC i de SI, mai per les maneres de treballar de SI, que respecto absolutament. Faig aquest aclariment per fer saber a tothom que la relació política que PSC i SI tenim actualment és correcta i mútuament respectuosa.

Comenta aquest article