Diumenge presentació del llibre "Quan en dèiem xampany"

Cultura

El proper diumenge, 16 de març a les 12 del migdia, tindrà lloc a l’Auditori de la Sala Galà, la presentació del llibre "Quan en dèiem xampany", a càrrec del seu autor, Rafel Nadal.


Cassà de la selva i Reims són les poblacions protagonistes d'aquest llibre que explica de forma novel·lada la història del patriarca Francisco Oller i la seva nissaga fins a l'actualitat.

Sinopsi
A setze anys, orfe de pare i mare, Francisco Oller abandona Cassà de la Selva, viatja al nord en busca de fortuna i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims, al cor de la Xampanya francesa.

Allà hi cria quatre fills de personalitats fortíssimes: l'Angèle -la baba Angèle-, la valenta; l'Hélènne, la rebel; en Louis, l'insatisfet, i la misteriosa Yvonne. Rafel Nadal construeix una saga familiar que transita pels cent anys més convulsos de la història d'Europa: la Primera Guerra Mundial, el crac del 29, la persecució nazi als jueus, la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i el renaixement europeu de postguerra.

Amb prosa rica i evocadora, aquesta és una història de tenacitat, sacrificis, amors, odis, traïcions, èxits i fracassos, que transcorre a cavall del xampany i del suro, entre Reims i Catalunya, i ens acosta a noms tan glamurosos com Veuve Clicquot, Roederer, Heidsieck oTaittinnger.

Comentaris

Salvador Cassà de la Selva
3.

Dir xampany és més cosmopolita i provincià

Angelines
2.

és més "cuqui" dir xampany, de tota la vida!

Pere Ferrer
1.

Jo encara en dic “xampany”, i rebo crítiques per aquest fet.
És la paraula que havíem fet servir sempre a casa i m’agrada. Té un so molt català, i no vull canviar-la perquè ho mani la Unió Europea.
Si en seguim dient “conyac” del “brandy” o “Danone” de tots els iogurts, o “rimmel” del “maquillatge d’ulls” o “kleenex” dels “mocadors de paper”? Aleshores perquè no “xampany” del “cava”, encara que es digui així oficialment?

Comenta aquest article